copyright41
welkom26

Copyright • All rights reserved

logo04
logo02

Chateaux Les Dunes II • Raversijdestraat 22 • 8400 Oostende

Toerisme

> Links

www.visitoostende.be

www.belgischekust.be
 

> Musea

Noordzeeaquarium, Visserskaai

collectie fossielen, schelpen en 13 accuariums met levende vissen uit de Noordzee

Mu.ZEE
James Ensorhuis, Vlaanderenstraat 27

de leef- en woonwereld van James Ensor (1860-1949).

Mercator, Mercatordok

ontworpen door de poolreiziger Adrien de Gerlache en gebouwd in Schotland. De Mercator haalde het stoffelijk overschot van Pater Damiaan terug in 1936. Won de zeilrace Oslo-Oostende; Sinds 1961 ingericht als museumschip.

Earth Explorer, Fortstraat 128b

interactieve ontdekkingsreis langs de vier natuurkrachten van onze planeet : aarde, water, vuur en wind. Volg alle natuurverschijnselen en -rampen in real time.

Memoriaal Prins Karel, Nieuwpoortsesteenweg 636

de geschiedenis vanaf Koning Leopold II (1900) met Duitse kustbatterijen, de woning van Prins Karel, Regent (1944-50)

> Monumenten

Dikke Mathilde, Leopold II-laan

vrouwelijk naakt van beeldhouwer Georges Grard, verbonden met het sensuele streling van de zee. Tot 1963 te zien voor het Kursaal.

Bloemenuurwerk, Leopold II-laan

met bladgoud belegde wijzers van 3 en 4 meter, aangedreven door een ondergrondse motor van 10PK, zorgt voor het juiste uur.

> Parken

Maria Hendrikapark, Maria Hendrikapark

aan de rand van de visvijver wandelen of zelf roeien of waterfietsen in het park. Het Spiegelmeer in het park nodigt uit voor een romantische wandeling of sportieve jogging.

Leopoldpark, Leopold II-laan

aangelegd op de oude vestigingen in Engelse stijl, met vijvers, wandelpaden en bloemenperken. Genieten van de natuur en de kunstwerken.

Japanse Tuin, Koningspark

wandeltuin met verschillende landschappen, met centrale vijver in de vorm van een schildpad.

> Erfgoed

Domein Raversijde

Hier maakt u een wandeling langs de goed bewaarde overblijfselen van de batterij ‘Aachen’ uit de eerste wereldoorlog en van de batterij ‘Saltzwedel neu’ uit de tweede wereldoorlog. Opnieuw met origineel materiaal ingerichte bunkers, open en overdekte gangen, artilleriestukken en zoeklichten wachten er je op.

Fort Napoleon

Aan het einde van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten. Napoleon vreest een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende en laat daarom in 1811 een imposant fort optrekken in de duinen. Sinds 1995 beheert Erfgoed Vlaanderen het Fort Napoleon. Erfgoed Vlaanderen zorgde voor de restauratie en maakte er een open monument van.

Kursaal Oostende, Monacoplein

ontworpen door Leon Stynen (1953) in witte portlandsteen, domineert het uitzicht aan de Albert I promenade. Naast het traditionele casino (inkom vrij), doet het sinds 2004 vernieuwde kursaal dienst voor tentoonstellingen, ontvangst- en ontmoetingszalen en het grootste auditorium van BelgiŽ (1650 personen) voor concerten, optredens en spektakels.

Koninklijke Gaanderijen, Zeedijk

gebouwd in 1905 dienden zij om gegoede burgers tijdens hun verblijf te beschermen tegen zon en regen. Ze verbonden het koninklijk chalet met de Wellington renbaan. Vandaag is het een 4-sterrenhotel die de sfeer ademt van de Belle Epoque.

Ensorgalerij, James Ensorgalerij

overdekte wandelgallerij met diverse boetieks tussen de Vlaanderenstraat en de Christinastraat.